Friday, June 23, 2017

Apa itu Bitcoin dan Cara Kumpul Bitcoin Percuma

Step Cara kumpul Bitcoin secara percuma

Apa itu Bitcoin Sila lihat Video ini



Bitcoin ni dulu harganya tersangatlah rendah. Tetapi sekarang dah mencecah ribuan ringgit untuk 1 Bitcoin. Setiap tahun, harganya mesti meningkat. Jadi, kita kenalah rebut peluang simpan Bitcoin ni dan jadikan sebagai pelaburan yang lumayan.


Step kumpul dan laburkan Bitcoin secara percuma:

1. Sebelum kumpul bitcoin, pastikan buka wallet untuk simpan Bitcoin di blockchain.info dan wallet untuk simpan Bitcoin, Dogecoin dan Litecoin di block.io.

2. Daftar dan kumpul bitcoin secara percuma dengan mengunjungi Faucet dibawah:

P/s: Jangan lupa cari referral. Dengan referral, 0.5btc setiap bulan, setiap minggu adalah tidak mustahil. Dan ini merupakan income pasif. Jadi, kalau nak income besar dengan bitcoin, kena cari referral.

2. Daftar FREE dan kumpul bitcoin secara percuma dengan mengunjungi Faucet dibawah:

P/s: Jangan lupa cari referral. Dengan referral, 0.5btc setiap bulan, setiap minggu adalah tidak mustahil. Dan ini merupakan income pasif. Jadi, kalau nak income besar dengan bitcoin, kena cari referral.



Dekat freebitcoin ni, boleh collect bitcoin percuma setiap sejam. Dan setiap kali kita kumpul, akan dapat reward points.




Reward points yang terkumpul boleh ditukarkan kepada bitcoin atau hadiah di bawah. Tapi admin galakkan tukar kepada BTC Bonus yang 1000% untuk dapatkan lagi banyak Bitcoin. Yang electronics tak digalakkan sebab nanti kena tanggung sendiri stamp duty dan kos postage. Kalau nak dapat banyak reward points, claim bitcoin pada hari minggu.




Kalau korang register di freebitcoin guna page ni, admin akan bagi bitcoin percuma dekat korang setiap minggu mengikut jumlah kutipan Bitcoin mingguan.



Untuk register, klik sini. untuk mining bit coin percuma!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ini faucet favourite admin. Sebab apa? Korang boleh kumpul setiap 5 minit atau ikut masa korang suka. Amaun Bitcoin ni akan jadi makin banyak kalau makin lama tak kumpul. Berbeza dengan faucet lain, amaun Bitcoin yang korang boleh claim tak berubah,

Dan yang paling best, amaun yang korang boleh claim tu boleh digandakan sehingga 300% setiap kali claim. Syarat dia mudah. Setiap hari kena claim sekurang-kurangnya sekali. Amaun akan digandakan 1%  setiap sehari kita claim dengan berturut-turut. Maksima boleh digandakan sehingga 100%. Kemudian, kalau ajak kawan claim Bitcoin dekat sini, kita akan dapat 1% gandaan dari jumlah Bitcoin yang kita claim sekiranya kawan kita aktif @ claim Bitcoin tersebut dalam tempoh 3 hari sebelum. Maksimum gandaan sehingga 100%. Dan setiap kali kita claim, kita akan dapat bonus misteri iaitu gandaan Bitcoin daripada 1%-100%. Jadi total gandaan maksimum claim yang kita boleh dapat ialah 300%.

Dan untuk bab referral tadi, kita akan dapat 50% commission seumur hidup daripada jumlah yang referral kita claim.

MoonBitcoin ada 2 websites serupa tetapi untuk claim wang digital yang berlainan iaitu MoonLitecoin dan MoonDogecoin. Boleh daftar pada ketiga-tiga website dan claim.

Klik Banner di bawah untuk register.






Litecoin dan Dodgecoin nanti boleh ditukarkan kepada Bitcoin di 24pay.meKlik sini untuk ke website tersebut.

https://24pay.me/ 


3- ClaimBtc


Dekat faucet ClaimBtc ni, boleh kumpul Bitcoin setiap 20minit. Amaun Bitcoin yang dikumpul akan meningkat setiap hari kalau kita claim sekurang-kurangnya sekali sehari. Dan kita akan dapat potion yang membantu kita meningkatkan amaun Bitcoin yang di claim atau mempercepatkan masa untuk claim Bitcoin.

Untuk register, klik sini.

4- Dapatkan Free Bitcoin di Alien Apps kini lebih banyak di DIGITAL ARTIST



Dekat Faucet ni korang boleh kumpul Bitcoin sambil main game. Ada banyak jenis game so boleh pilih mana yang kita suka.


Banyak lagi Game yang simple dan best.. Korang boleh tengok dan cuba sendiri.
Paling Best sebenarnya ialah dapat Bitcoin Free sambil main game hehehehe

Klik link di sini dan pilih game mana yang nak download.  DIGITAL ARTIST
========================================================

Sunday, June 19, 2016

Health Benefits of Dates good Promoting Heart, Brain, and Digestive Health



date fruit
A product of the date palm and cultivated since approximately 6000 B.C, the date fruit is one of the sweetest fruits around and also happens to come in many different varieties. Although dates can be eaten fresh, the fruit is very often dried, resembling raisins or plums. But whether fresh or dry, the health benefits of dates are still just as plentiful.

  by Mike Barrett

Nutritional Content of Dates

If you’re looking for fiber, potassium, or copper, look no further than dates. While dates are rich in many vital nutrients and therefore offer many health benefits, the fruit is so small that you’ll need to consume a larger quantity to intake the necessary amount.
The following nutritional data outlines some of the key nutrients found in dates, and is based on a 100g serving of the fruit.
  • Fiber – 6.7 grams. 27% RDA.
  • Potassium – 696 milligrams. 20% RDA.
  • Copper – 0.4 milligrams. 18% RDA.
  • Manganese – 0.3 milligrams. 15% RDA.
  • Magnesium – 54 milligrams. 14% RDA.
  • Vitamin B6 – 0.2 milligrams. 12% RDA.
Note: Dates are high in sugar content – coming in at a whopping 66.5 grams per 100 gram serving of the fruit. It is recommended to lessen sugar consumption as much as possible, even when the sugar is being consumed from fruit.
Check out the USDA Nutrient Database for a full nutritional profile of dates.

The Known Health Benefits of Dates – What the Date Fruit Has to Offer

Dates aren’t exactly a nutritional powerhouse when compared to some other foods like kiwi or sesame seeds, but the fruit does still offer numerous health benefits along with great taste. Here are some health benefits of dates.
  • 1. Promoting Digestive Health, Relieving Constipation – Fiber is essential for promoting colon health and making for regular bowel movements. The insoluble and soluble fiber found in dates help to clean out the gastrointestinal system, allowing the colon to work at greater levels of efficiency. Some other benefits relating to fiber and colon health are reduced risks of colitis, colon cancer, and hemorrhoids. (Dates could even be coupled with other home remedies for hemorrhoids.)
  • 3. Anti-Inflammatory – Dates are rich in magnesium – a mineral known for its anti-inflammatory benefits. One study found that “inflammatory indicators in the body such as CRP (C-reactive protein), TNF (tumor necrosis factor alpha), and IL6 (interleukin 6) were all reduced when magnesium intake was increased.” Further, inflammation in the arterial walls was also reduced with magnesium intake. Based on magnesium’s anti-inflammatory properties and the findings of this study, magnesium can effectively reduce the risk of cardiovascular disease, arthritis, Alzheimer’s disease, and other inflammation-related health ailments.
  • 4. Reduced Blood Pressure – Magnesium has been shown to help lower blood pressure – and again, dates are full of the mineral. Additionally, potassium is another mineral in dates that has several functions within the body, aiding with the proper workings of the heart and helping to reduce blood pressure.
  • 5. Reduced Stroke Risk – After evaluating 7 studies published over a 14 year time period, researchers found stroke risk was reduced by 9% for every every 100 milligrams of magnesium a person consumes per day. The research can be found in the American Journal of Clinical Nutrition.
  • 6. A Healthy Pregnancy and Delivery – Further adding to the health benefits of dates, one study performed by researchers at the University of Science and Technology set out to discover how the date fruit impacted labor parameters and delivery outcomes. After studying 69 women for a year and 1 month, the researchers found that “the consumption of date fruit in the last 4 weeks before labour significantly reduced the need for induction and augmentation of labour, and produced a more favourable, but non-significant, delivery outcome. The results warrant a randomised controlled trial.”
  • 7. Boosting Brain Health – Some studies, such as one found in JAMA Internal Medicine, found that sufficient vitamin B6 levels are associated with improved brain performance and better test scores.

A Summary of Dates Health Benefits: Dates are Great for:

  • Weight loss
  • Relieving constipation, supporting regular bowel movements
  • Promoting heart health, reducing heart disease risk
  • Diarrhea
  • Iron-deficiency anemia
  • Reducing blood pressure
  • Impotence
  • Promoting respiratory and digestive health
  • Pregnancy deliveries
  • Hemorrhoid prevention
  • Chronic conditions such as arthritis
  • Reducing colitis risk
  • Preventing colon cancer
Remember to share all of the health benefits of dates with your friends and family!
Additional Sources:
NutritionData.Self
Wikipedia

Read more: http://naturalsociety.com/


-----------------------

More Info www.facebook.com/QuranicFoods
www.OliveAsli.blogspot.com
www.QuranicFoods.com

Thursday, December 10, 2015

Coway Malaysia : Produk dan Cara Membuat Belian Tunai atau sewa beli. COWAY.MY

Coway Malaysia
Tahukah anda ?? Produk Coway Malaysia seperti penapis air Coway boleh dimiliki dengan tiga cara pembelian:
1- Pembelian Secara Tunai (outright)2- Pembelian secara Sewa Beli.3- Pembelian secara Bayaran Ansuran (installment).  Tiga cara pembelian ini membezakan berapa komitmen bulanan. Contohnya jika anda berminat untuk membeli penapis air Coway model Villaem, anda perlu membayar:

RM3,800 Pembelian secara Outright.
RM125 Pembelian secara Sewa Beli.
RM 105.50 Pembelian secara Bayaran Ansuran.
 
Info Coway Malaysia

Kini dunia serba mudah.. semua boleh didapati dihujung jari, proses jual beli menjadi lebih mudah. Memiliki penapis air Coway juga semudah 1,2,3 jika anda membuat tempahan secara online. Anda tidak lagi perlu ke mana-mana pasaraya untuk membuat pendaftaran. Kami yakin, selepas selesai proses pendaftaran dan pembayaran, Cody atau pasukan teknikal kami akan ke rumah anda dalam masa 2 hari untuk memasang penapis air Coway anda.

Sila ikuti langkah mudah berikut :
  1. Sila hubungi kami di 0124506763 @ 0175750810 melalui SMS atau WhatsApp untuk bertanya berkaitan produk. Tanya perbezaan produk Coway, perbezaan harga Coway dan bagaimana cara untuk servis atau tukar filter Coway (semuanya PERCUMA selama lima tahun*).
  2. Saya akan hantarkan borang pendaftaran dan borang yang berkaitan. Anda isi dan pulangkan kepada kami.
  3. Anda buat pembayaran deposit dan bayaran bulan pertama seperti yang diterangkan pada langkah pertama. Anda tunggu tiga hari untuk pemasangan.
Sangat Mudah! Anda tidak perlu bazirkan masa, tenaga, dan petrol untuk memiliki penapis air Coway untuk keluarga anda. Sebarang pertanyaan berkenaan Produk Coway, sila hubungi saya/atau SMS/Whatsapp “COWAY” ke 0124506763 @ 0175750810.


https://www.facebook.com/cowayspecial@ terus tekan butang ini -> Contact Us

@ terus mesej kami di [Facebook]



PRODUK

Coway Malaysia Penapis Air

Penapis Air

Penapis air Coway sudah terkenal di Malaysia bahkan di dunia kerana produknya yang berkualiti tinggi serta perkhidmatan selepas jualan yang terbaik. Penapis Air Coway didatangkan dengan pelbagai versi bagi memenuhi keperluan pengguna yang pelbagai

Penapis Udarapemerah jus

Sistem Penapis Udara ataupun Air Purifier Coway adalah Penapis Udara berteknologi tinggi yang digunakan oleh mereka yang inginkan udara bersih yang boleh membantu mengurangkan risiko penyakit. Rekaan bertaraf 5-BINTANG dengan harga mampu milik.

PeMerah Jus

jusUntuk Perahan semulajadi, nikmatilah Juicepresso Semua orang sudah tahu tentang kepentingan dan kebaikkan buah dan sayuran di dalam pemakanan seharian. Namun tidak semua orang mampu untuk meletakkan kesemua khasiat di dalam setiap hidangan. Kini Coway membantu anda!


Penapis Luarpenapisluar

TEKNOLOGI & INOVASI Teknologi penapis air luar rumah. Coway telah menambah variasi produknya dengan memperkenalkan penapis air luar rumah. Design yang Anggun dan Kemas, Saiz yang kecil serta diperbuat daripada besi tahan karat berkualiti tinggi.



SPA Mandian Coway

BB09_1
Keperluan Harian Untuk Kulit Yang Lebih Lembut
‘Coway’s Spa Softener’ mampu menghapuskan partikel-partikel tercemar dari sumber air di rumah bagi memastikan kulit anda hanya menyerap air yang bersih.
 

Manual Bidet

Eco Friendly Bidet Dengan hanya menggunakan tekanan air, Coway bidet tidak memerlukan pengguaan elektrik. Reka bentuk yang lebih sofistikated Bersih dan selamat 3 langkah pengawalan Elegan   Spesifikasi : Power  Consumption No electric required Filter MF Filter Water Flow Rear Cleansing 1.2 L/m  in Front Cleansing 1.2 L/min Water Temprature – Seat Temperature –Coway Eco Friendly Bidet